Stef Wauters is er nu ook het slachtoffer van geworden
PMN
Stef Wauters is er nu ook het slachtoffer van geworden
Foto: VTM

Stef Wauters is slachtoffer geworden van vreselijke praktijken. Hij wordt gebruikt als lokaas bij online fraudeurs. Het is een ware plaag in showbizzland.

De online fraudeurs maken gebruik van een foto van Stef Wauters en als titel wordt er vermeld: 'Zijn carrière eindigde na zijn aankondiging - het verhaal van verwoestende gevolgen'.

Deze valse berichten zijn bedoeld om nietsvermoedende internetgebruikers te misleiden en hen naar een pagina te leiden waarop ze moeten betalen. De strategie van de fraudeurs is gebaseerd op het creëren van nieuwsgierigheid bij mensen, aangezien zij vaak willen weten wat er aan de hand is na het zien van zo'n foto en verontrustende titel.

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire heeft in een recent interview met Het Laatste Nieuws zijn visie op deze kwestie gedeeld. Volgens hem is het een bewuste strategie van de fraudeurs om slachtoffers te lokken.

Hij benadrukt dat het steeds moeilijker wordt om de waarheid te onderscheiden van valse berichten, aangezien de kunstmatige intelligentie die achter deze nepartikelen en foto's schuilt steeds geavanceerder wordt.

Waar vroeger beruchte e-mails van Nigeriaanse prinsen vol zaten met schrijffouten, zijn de valse artikelen en foto's van tegenwoordig foutloos en nauwelijks te onderscheiden van de realiteit.

Het is zelfs mogelijk om met een simpele klik op de knop een foto te creëren waarin Karen Damen achter de tralies te zien is.

Meer nieuws

Meer nieuws

.