Wordt moeilijk moment voor Piet Huysentruyt: Hij heeft een moeilijke knoop doorgehakt en in oktober is het zover
PMN
Wordt moeilijk moment voor Piet Huysentruyt: Hij heeft een moeilijke knoop doorgehakt en in oktober is het zover
Foto: VTM

Piet Huysentruyt (60) is voor het eerst grootvader geworden. Het doet hem heel veel plezier.

Piet zijn eerste kleinkind werd in juni geboren. Het kreeg de naam Joshua. “Ik had al een paar keer laten vallen dat ik echt naar een kleinkind uitkeek, ook in de pers. En kijk, het is er toch van gekomen”, bedenkt hij zich in Dag Allemaal.

De tv-kok heeft nu ook een moeilijke knoop doorgehakt. Tien jaar geleden startte hij restaurant Likoké in het Zuid-Franse dorpje Les Vans op. Dat tienjarig bestaan zal Piet nog wel meevieren.
(Lees verder onder de foto)

“Maar om het tienjarige bestaan te vieren, ga ik voor de allerlaatste keer aan het fornuis staan. Met de huidige chef Guido Nino Torres breng ik er van 11 tot en met 14 oktober de klassiekers uit mijn carrière, vanaf mijn restaurant in Wortegem-Petegem tot mijn laatste stappen bij Likoké”, legt Piet uit. “De kreeft met bloedworst en varkenspoot zal dus op de kaart staan, maar ook de nieuwste topgerechten.”

Ook zijn zoon Cyriel zal van de partij zijn. “Hij is sommelier, ontvangt de gasten, voert het personeelsbeleid en hij verbouwt ook wijn. En nu is hij papa geworden. Maar hij gaat dat fantastisch doen.”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.