Margriet Hermans gaat uit de kleren en wordt overladen met reacties
LHX
Margriet Hermans gaat uit de kleren en wordt overladen met reacties

‘Mijn eerste reis’ is een bijzonder nieuw programma op VRT 1. Deze week draait de aflevering rond Margriet Hermans.

In ‘Mijn eerste reis’ trekt Kobe Ilsen met acht bekende gasten naar een voor hen betekenisvolle reisbestemming. Deze week is dat Margriet Hermans, die haar studietijd herbeleeft in Madrid.

Daar ging ze in 1979 op zoek naar zichzelf tijdens een sabbatjaar. Ze volgde er Spanse les en woonde een half jaar op een camping.

De aflevering wordt onthaald op enorm veel enthousiaste reacties. “Topmadam”, klinkt het aan alle kanten op sociale media. 

Er is één scène die bijzonder veel mensen raakt: die wanneer Margriet in badpak gaat zwemmen op de camping. Ze heeft niet bepaald de standaardmaten, maar daar trekt ze zich niks van aan.

“Mijn vel is te groot, maar foert”, horen we haar zeggen. “Dat kan je allemaal laten opereren, maar ik heb daar geen zin in.”

“De genezing is soms pijnlijker dan het gevolg”, verklaart ze. “En mijn echtgenoot ziet mij graag zoals ik ben. Die zou zelfs willen dat ik weer wat dikker werd.”

Als ze in de spiegel kijkt, is ze best gelukkig. “Dan denk ik: ik word ouder, hè. Maar ik vind dat best oké.”

“Respect”, reageren de kijkers massaal. “Prachtige madam.” “Chapeau, zo een gelukkig mens.”

“Je mag trots zijn op jezelf”, klinkt het ook. “Een vrouw met het hart op de juiste plaats.” “En een fantastische echtgenoot die zijn vrouw graag ziet zoals ze is!”

Meer nieuws

Meer nieuws

.