“Will Tura krijgt een groot eerbetoon, maar mij zijn ze blijkbaar vergeten”
PMN
“Will Tura krijgt een groot eerbetoon, maar mij zijn ze blijkbaar vergeten”
Foto: Photo News

Eind december is het zover. Dan brengen een resem aan artiesten hulde en eerbetoon aan Will Tura in het Sportpaleis. De zanger zelf zal ook aanwezig zijn.

Will Tura maakte eerder dit jaar bekend dat hij alzheimer heeft. Door de medicatie die hij neemt is de ziekte onder controle.

De grote vraag die velen zich stellen is of Will ook zal zingen in het Sportpaleis? Het is iets dat hij allicht pas op het laatste moment zal beslissen.

Het eerbetoon aan Will Tura zet een andere Vlaamse zanger wel aan het denken. We hebben het dan over Jimmy Frey.
(Lees verder onder de foto)

“In het begin van mijn carrière had ik veel hevige fans”, zegt hij in Dag Allemaal. “Er waren toen Will Tura-fans en Jimmy Frey-fans.”

Jimmy merkt op dat hij wat meer rebelser was en Will Tura wat meer zachter. Hij vergelijkt het met The Rolling Stones en The Beatles.

Jimmy vindt het niet meer dan terecht dat Will een groot eerbetoon krijgt. Hij vindt hem een heel grote meneer in de Vlaamse Showbizz.
(Lees verder onder de foto)

Jimmy Frey
Photo News

Maar tegelijkertijd voelt het voor Jimmy ook niet goed aan. Hij zegt met zijn hit ‘Rozen Voor Sandra’ ook 1,8 miljoen exemplaren verkocht te hebben, destijds.

Tel daarbij ook nog eens zijn single ‘Yet I Know’ en je komt aan 2,5 miljoen verkochte singles. Het is iets waar Jimmy naar eigen zeggen heel tevreden over is.

“Will verdient dat eerbetoon, maar mij zijn ze blijkbaar vergeten”, klinkt het somber bij Jimmy. “En dat is spijtig.”

Jimmy had het dus veel liever anders gezien. Al zal hij wel heel tevreden dat iedereen zijn grote hit 'Rozen Voor Sandra' altijd zal blijven herrineren en meezingen.

Meer nieuws

Meer nieuws

.