Eddy Planckaert toont zich van een heel andere kant: Dit heeft hij gedaan voor Christa
LHX
Eddy Planckaert toont zich van een heel andere kant: Dit heeft hij gedaan voor Christa
Foto: Play4

Valentijns is voor veel koppels een hoogdag. Eddy en Christa Planckaert hebben er dit jaar echter niet te veel belang aan gehecht.

"Het was heel kalmpjes", zegt Eddy Planckaert op Radio2 over zijn valentijn met Christa Planckaert. "We hebben in het weekend onze gasten in de chambre d'hôtes verwend en ondertussen hebben wij mee genoten."

Hij noemt zichzelf geen grote romanticus, dus grote gebaren hoeft Christa niet te verwachten. Toch heeft hij ooit al iets héél strafs voor haar gedaan.

Christa was stapelzot van zanger Gilbert O'Sullivan. In het begin van hun relatie beloofde Eddy haar ooit bij hem zou brengen. Hij hield zijn woord.

Met 'De Planckaerts' slaagde hij er zo'n twintig jaar geleden in om contact te krijgen met O'Sullivans management. Hij kon zo een privé-ontmoeting met hem regelen.

Hij maakte Christa wijs dat ze op bezoek gingen bij Sean Kelly in Jersey. Toen haar grote idool de deur voor haar opendeed, wist ze met zichzelf even geen blijf.

"We zijn twee uur ontvangen geweest door die man, hij was gelukkig ook koersfan. Dat was de dag van haar leven."

En daar stopte het niet. Vervolgens gingen de twee, onder een grote rots en met uitzicht op de zee, gezellig picknicken. Er stond daar in de buurt een vuurtoren die hun nieuwsgierigheid wekte. Toen ze ernaartoe waren gewandeld, was het water echter te hoog gekomen om nog terug te gaan.

"Wij zijn daar heel de nacht gebleven, samen in de vuurtoren. En ik kan je verzekeren, het niet niet alleen het water dat snel stijgt... Mijn bloeddruk, niet normaal!"

Het is een romantische ervaring waar hij nog steeds vol vreugde op terugkijkt. "Dat is toch goed voor honderd jaar, zoiets?", vindt hij.

Meer nieuws

Meer nieuws

.