Maaike Cafmeyer windt er geen doekjes om: "Daar zakt je broek toch van af?"
LHX
Maaike Cafmeyer windt er geen doekjes om: "Daar zakt je broek toch van af?"
Foto: Photonews

Het eerste seizoen van 'Chantal' was een enorm succes. Momenteel is het tweede seizoen elke zondagavond te zien op VRT 1.

Dat 'Chantal' zo'n succes is, komt onder andere door de sterke acteerprestatie van Maaike Cafmeyer. Zij merkt aan de reacties die ze krijgt dat de reeks aanslaat.

"Mensen stappen zelfs van hun fiets af of stoppen speciaal in het verkeer om mij erover aan te spreken. Dat maakte ik nog nooit eerder mee!", zegt ze in een gesprek met Flair.

Ze is erg blij met haar hoofdrol in 'Chantal', maar vindt ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Er gaan volgens haar nog niet voldoende grote rollen naar vrouwen.

"Er is een onderzoek, de Bechdeltest, dat reeksen en films test op seksisme. Een productie is geslaagd als er minstens twee vrouwelijke personages in voorkomen met een naam, die met elkaar spreken over een ánder onderwerp dan het onderwerp mannen", vertelt ze.

"Meer dan 50 procent van de reeksen en films zijn daar flagrant op gebuisd! Dat is heel confronterend. Daar zakt je broek toch van af, dat dat anno 2023 nog steeds zo is?", vindt ze.

'Chantal' is dan wel door een man geschreven, maar dat maakt voor haar niet uit. "Dit hoeft geen discussie te zijn waar mannen recht tegenover vrouwen staan", benadrukt ze. "Mannen kunnen evengoed ook rollen voor vrouwen schrijven, maar het gebeurt gewoon nog veel te weinig."

Meer nieuws

Meer nieuws

.