Het weer Weervrouw Sabine Hagedoren geeft ons iets om naar uit te kijken: “Beste dag van de week met voortdurend zon”
PMN
Weervrouw Sabine Hagedoren geeft ons iets om naar uit te kijken: “Beste dag van de week met voortdurend zon”
Foto: VRT1

Het was gisteren een erg bewolkte dag in Vlaanderen. Staat ons dat vandaag ook te wachten?

“Vandaag ziet het er een pak beter uit dan gisteren,” licht weervrouw Sabine Hagedoren toe bij Radio 2. “Er zijn brede opklaringen voor Vlaanderen en Brussel met redelijk wat zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog. We gaan naar 15 of 16 graden.”

“Morgen is er ochtendgrijs. De zon komt er dan wel weer door. We blijven dezelfde temperatuur van 15 of 16 graden aanhouden.”

“Het kan nog mooier. Donderdag wordt de mooiste dag van de week. Er is zon van ‘s morgens tot ‘s avonds. De temperatuur loopt dan op naar 17 graden. Dat is best aangenaam terrasjesweer.”

“Vrijdag zitten we eerst nog in de zachte lucht. We gaan naar 18 graden. Daarna gaat het regenen.”

“Zaterdag blijft die regen nog hangen in het oosten van het land. Daar zijn er wolken met af en toe regen of een bui. In het westen is er dan redelijk mooi weer. De temperatuur daalt naar 12 graden.”

“Zondag blijft het nog een groot deel van de dag droog. Er is veel zon en daarna komen er meer en meer wolken. We gaan naar 15 graden.”

“Maandag blijft die storing over het land slepen. Het wordt een natte maandag met regen en buien. Temperaturen van 13 à 14 graden. Dat zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.