Spectaculaire film op Netflix moet op je kijklijst staan: “Beelden schreeuwen om gezien te worden”
WVDS
Spectaculaire film op Netflix moet op je kijklijst staan: “Beelden schreeuwen om gezien te worden”
Foto: Netflix

Dune is een spectaculaire sciencefictionfilm. Hij is gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Herbert.

"Dune is een meesterlijk sci-fi spektakel dat de meerderheid van zijn publiek zal behagen. De beelden schreeuwen om gezien te worden op het grootste scherm mogelijk”, volgens Rotten Tomatoes

De film volgt het verhaal van Paul Atreides, een jonge edelman die de strijd aangaat met een kwaadaardig imperium om de planeet Arrakis te beschermen. Arrakis is de enige bron van een mysterieuze kruid genaamd "de specie", dat essentieel is voor ruimtereizen en menselijke evolutie. 

De film zit vol met adembenemende beelden, spannende actiescènes en fantastische acteerprestaties. Timothée Chalamet schittert als Paul, een complex en charismatisch personage dat zijn lot moet omarmen. 

Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya en vele anderen vormen een indrukwekkende cast die de rijke wereld van Dune tot leven brengt. 

Dune is een film die je niet mag missen als je houdt van epische avonturen, politieke intriges en gigantische zandwormen. 

Recensenten hebben alvast mooie woorden over voor de film. En zijn heel enthousiast. 

"Denis Villeneuve heeft bereikt wat al decennia lang als onmogelijk werd beschouwd, een trouwe verfilming van de fantastische sci-fi roman van Frank Herbert. En ik kan je vertellen, hij heeft het gedaan, hij heeft het echt gedaan." 

"Dune visualiseert de verschillende scènes magnifiek. Het massale ensemble belichaamt Herberts personages, die over het algemeen meer archetypen dan individuen zijn, heel goed."

Meer nieuws

Meer nieuws

.