Mathias Vergels openhartig over vreselijk moment bij 'Thuis': "Stopte niet met wenen"
LHX
Mathias Vergels openhartig over vreselijk moment bij 'Thuis': "Stopte niet met wenen"
Foto: VRT

Al meer dan tien jaar speelt Mathias Vergels de rol van Lowie Bomans in 'Thuis'. De kijkers zijn hem al zo gewend, dat ze soms moeilijk het verschil zien tussen de acteur en zijn personage.

Wanneer Mathias Vergels over straat loopt, gebeurt het vaak dat mensen 'Lowie!' naar hem roepen. Het vreemde is dat hij er na al zijn jaren bij 'Thuis' nog steeds niet op reageert. Hij voelt zich simpelweg niet aangesproken.

"Het is raar dat mensen het gevoel hebben dat ze je kennen", zegt hij in de podcast 'De Thuisploeg'. Dat is een enorme misvatting, want naar eigen zeggen lijkt hij absoluut niet op zijn personage.

"Ik heb ooit in een interview gezegd dat ik niet graag Lowie Bomans zou zijn. Dan was ik allang van het viaduct van Vilvoorde gesprongen, omdat hij zoveel shit heeft meegemaakt. Ik zou daar als Mathias niet mee om kunnen gaan, denk ik."

"Ik zie mijn personage graag en ik begrijp heel veel dingen die hij doet, maar er zijn ook heel veel dingen die ik anders doe." Toch is het één keer gebeurd dat hij zich wel héél verbonden voelde met Lowie.

Dat gebeurde bij de dood van Luc. "Ik zat in mijn auto en had echt het gevoel dat mijn papa was gestorven. Ik stopte niet met wenen, heel de rit naar huis. Dat was superraar, maar dat zat echt in mijn kleren."

Hij heeft er toen over gepraat met de productie, om te vragen hoe hij zoiets in de toekomst kan vermijden. "Ze hebben toen gezegd dat ik meer afstand moet nemen. Als ik de deur van de studio dichtdoe, is het gedaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.