Christophe Ramont uit 'Blind Getrouwd' doet straffe aankondiging
LHX
Christophe Ramont uit 'Blind Getrouwd' doet straffe aankondiging
Foto: Instagram @c_ramont

Christophe Ramont nam deel aan het vijfde seizoen van 'Blind Getrouwd', waar hij werd gekoppeld aan Nick Laenen. Op Wereldaidsdag twee jaar geleden kwam hij met een kwetsbare onthulling.

"Neen, ik heb geen aids. Maar dit voorjaar kreeg ik de diagnose dat ik hiv-positief ben", begon Christophe Ramont zijn boodschap. "Hoog tijd dat we het stigma doorbreken. De laatste tijd heb ik te vaak verhalen moeten horen van mensen die het tegen niemand durven vertellen."

Hij zag het dan ook als een noodzaak om met zijn verhaal naar buiten te komen. "Als hart onder de riem voor mensen met hiv, op dat ze het durven vertellen. Laat de schande en schaamte vallen."

(Lees verder onder de post.)

Nu heeft hij nóg meer nieuws. Om het taboe verder te doorbreken, heeft hij samen met Sofie Steenhaut en Laurence Hendrickx een podcast over hiv gemaakt. "Groot nieuws dat we eindelijk wereldkundig mogen maken", klinkt het. 

In de podcast wordt er ingegaan op verschillende aspecten van de ziekte. Telkens wordt er ook een expert uitgenodigd om mee in gesprek te gaan.

(Lees verder onder de post.)

Dat Christophe het podcast als medium kiest is misschien geen al te grote verrassing. Hij is dit jaar namelijk een van de juryleden van de 'Oorkondes', de Vlaamse podcastprijzen. Enkele andere bekende juryleden zijn Hakim Chatar, Tom De Cock, Sven Speybrouck en Sien Wynants.

Meer nieuws

Meer nieuws

.