Dany Verstraeten erg geschrokken door wat hem is overkomen: "Beangstigde mij wel"
COS
Dany Verstraeten erg geschrokken door wat hem is overkomen: "Beangstigde mij wel"
Foto: VTM

Op 5 september kwam er bij VTM een einde aan een tijdperk. Na bijna 35 jaar als nieuwsanker ging Dany Verstraeten officieel met pensioen.

Dany Verstraeten was bij 'VTM Nieuws' graag gezien. Dany had doorheen de jaren ook veel fans, waaronder aan het begin van zijn carrière ook heel wat vrouwen. "In het begin werd ik in de Vlaamse pers voorgesteld als de ideale schoonzoon. Er waren er vrij veel die dachten: dit is onze kans", vertelt Dany in de podcast 'Achter De Schermen'.

"Je kreeg dan bloemen toegestuurd of kettinkjes met de eerste letter van hun voornaam", vertelt Dany. "Er was wel iets bij wat mij een beetje beangstigde. Elke week kreeg ik een bos bloemen. Ik liet die telkens aan de receptie beneden in een vaas plaatsen. Ik wist niet van wie het was", zegt het nieuwsanker.

Ik ben die dag dus wel extra lang op bureau gebleven. Ik durfde niet naar beneden naar mijn wagen op de parking te gaan.

"Op een dag belde de receptie mij om te zeggen: 'De man van de vrouw die altijd die bloemen stuurt, staat hier. En die is kwaad.' Hij zei dat ik zijn vrouw zot maakte en dat ik die bloemen aftroggelde, bij wijze van spreken, en zij konden zich dat niet permitteren, die wekelijkse bloemen."

"Ik heb vriendelijk verzocht aan de mensen van de receptie om die man te proberen overtuigen dat ik daar eigenlijk niets mee te maken had." Dany maakte zich wel zorgen. "Ik ben die dag dus wel extra lang op bureau gebleven. Ik durfde niet naar beneden naar mijn wagen op de parking te gaan. Je weet nooit."

"Maar de man was dan blijkbaar toch afgedropen en ik heb geen bloemen meer gekregen", zegt Dany. "Dat was in die beginperiode en mensen reageerden bijzonder gek op het fenomeen VTM en de nieuwe gezichten die daar waren."

Meer nieuws

Meer nieuws

.