Aangeslagen Kürt Rogiers: “Mijn moeder heeft ALS”
PMN
Aangeslagen Kürt Rogiers: “Mijn moeder heeft ALS”
Foto: VTM

Kürt Rogiers heeft geen goed nieuws te melden. Zijn moeder heeft ALS.

ALS (of amyotrofische laterale sclerose) is een aandoening waarbij de spieren niet meer of onvoldoende functioneren, omdat zenuwen in het ruggenmerg en hersenen geen signalen meer kunnen doorsturen en afsterven.

Kürt Rogiers vertelt in Het Laatste Nieuws dat hij erg aangeslagen is door het nieuws. “Gelukkig heeft mama de trage vorm van ALS.” 

“Het gaat bij haar dus niet zo snel bergaf als bij bijvoorbeeld Nora Tilley of Bea Van der Maat. Bij hen was de ziekte agressiever. Bij mijn moeder zal het anders zijn, maar fijn nieuws is het natuurlijk niet. We hebben al enkele pittige maanden achter de rug.”
(Lees verder onder de foto)

Het gaat bij haar dus niet zo snel bergaf als bij bijvoorbeeld Nora Tilley of Bea Van der Maat. Bij hen was de ziekte agressiever

De eerste storm is intussen gaan liggen. Kürt hoopt nog enkele mooie momenten te kunnen beleven met zijn moeder.

“De ene dag gaat dat al wat beter dan de andere. We proberen vooruit te kijken en gaan proberen te genieten van de momenten die er nog wel zijn en komen.” 

“Samen wijntjes drinken en de dingen doen die mijn mama graag doet. We zijn altijd al een familie geweest die heel erg met elkaar verbonden is.”
 

Meer nieuws

Meer nieuws

.