Jonas van XINK moet verlies verwerken: “Het heeft therapeutisch gewerkt om te schrijven over de pijn"
WVDS
Jonas van XINK moet verlies verwerken: “Het heeft therapeutisch gewerkt om te schrijven over de pijn"
Foto: Alexander Popelier

XINK werd megabekend met hun nummer De vriendschapsband. In 2023 besloten de jongens, die ondertussen al wat volwassener zijn geworden, om opnieuw te gaan optreden met vier reünieconcerten. Top groot enthousiasme van de fans die hen na al die jaren niet vergeten zijn.

Maar daarna is er heel wat gebeurd voor de jongens van XINK. Vooral voor Jonas, de zanger en liedjesschrijver van de groep, lagen vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar. Hij en zijn partner Sien kregen een miskraam te verwerken na 12 weken.

"Jongensdroom aan het waarmaken en aan de andere kant had ik verdriet", Jonas van XINK

"Langs de ene kant was ik daar mijn jongensdroom aan het waarmaken, terwijl ik langs de andere kant verdriet had. Het was een heel vreemde wereld, onze reünie", zegt Jonas.

De inmiddels 35-jarige Jonas schreef het liedje Neem me mee over het verlies. "Voor mij heeft het therapeutisch gewerkt om te schrijven over de pijn", vertelt Jonas bij Het Laatste Nieuws.

"Ik probeer niet te lang stil te staan bij verdriet. Eén dag heb ik het toegelaten; vanaf dag twee keek ik naar de toekomst." Afgelopen zomer kon het koppel hun dochtertje Mit in hun armen sluiten, een zusje voor Gust. En ondertussen komt ook - een jaar later dan verwacht - hun nieuwe album Dag nul uit. XINK is nu klaar om er opnieuw voor te gaan!

Meer nieuws

Meer nieuws

.