Anke Helsen reageert voor het eerst op haar intrede in ‘Familie’: “Tot dan neem ik het over van Janine”
PMN
Anke Helsen reageert voor het eerst op haar intrede in ‘Familie’: “Tot dan neem ik het over van Janine”
Foto: VTM

Janine Bischops heeft een druk opnameschema afgewerkt. Dat laat zich voelen bij de 82-jarige actrice. Ze neemt even een pauze.

Janine Bischops verdwijnt dus even uit ‘Familie’. Haar personage Brigitte blijft wel in de reeks. Het is Anke Helsen die de rol verder zal zetten. De actrice kennen we onder meer van ‘Spoed’ en ‘Piet Piraat’, waar ze de rol van Stien Struys speelde.

“Een tijdelijke vervanging is altijd spannend. Brigitte is een geliefd en pittig personage. Het is een uitdaging om te vertolken, maar ik ga me daar met volle overtuiging in smijten,” reageert Anke.

Anke Helsen neemt de rol van Brigitte over in 'Familie' tot dat Janine Bischops weer helemaal uitgerust is

“Brigitte is een personage waar veel vlees aan zit, en het is altijd een plezier om zo’n karakter te mogen neerzetten. Uiteraard zal ik daar mijn eigen Anke-touch aan geven. Op de Familie-set ben ik alvast warm ontvangen door collega’s zoals Kürt Rogiers en Hugo Sigal. Het is fijn om in zo’n warm bad terecht te komen en wegwijs te worden gemaakt.”

Anke laat ook weten tot wanneer ze de rol overneemt: “Tot mijn goede vriendin Janine uitgerust terug naar de set kan komen. Ik ben blij dat ik haar hiermee kan helpen en wens haar de nodige rust toe.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.