Stan Van Samang praat openhartig over de uitdagingen met zoon Lenny: “We hebben echt wel wat afgezien"
WVDS
Stan Van Samang praat openhartig over de uitdagingen met zoon Lenny: “We hebben echt wel wat afgezien"
Foto: VRT

Zanger Stan Van Samang heeft met partner Barbara twee kinderen. Hij is papa van Lenny, die 6 is, en dochtertje Stella, die ondertussen 4 jaar is. En dat het ouderschap soms heel pittig kan zijn, daar kan Stan van meespreken.

Dat het hebben van twee kinderen vrij pittig kunnen zijn, daar is Stan Van Samang in de podcast Als de muren konden praten van Anja Daems heel eerlijk over. Het ouderschap heeft mooie momenten, maar het kan ook een hele uitdaging zijn met twee kleine kinderen.

Wanneer radiopresentatrice Anja Daems het onderwerp aansnijdt waarover er ten huize Van Samang het meeste ruzie wordt gemaakt, komen de kinderen ter sprake. De kinderen kunnen duidelijk niet zonder elkaar, maar wanneer ze samen zijn, is het meestal niet peis en vree.

“Ze kunnen niet zonder elkaar, maar zet ze even samen op de mat en ze hangen in elkaar,” vertelt Stan. Over zijn zoon Lenny is Stan heel openhartig: hij heeft last van woede-uitbarstingen. Als ouder is dat niet makkelijk om mee om te gaan, legt Stan uit.

Zoon Lenny heeft last van woede-uitbarstingen: "Hij ontploft heel makkelijk"

“Hij ontploft heel makkelijk.” Stan geeft het voorbeeld dat als Lenny tweemaal eenzelfde fout maakt bij het lezen, hij onmiddellijk in woede uitbarst. “Dat stopt pas als hij zichzelf weer tot rust krijgt. En dat is heel moeilijk, want hij is niet de enige hier in huis. Je moet zeker niet denken dat Lenny een ongelukkig kind is, maar hij heeft wel last van woede-uitbarstingen.”

Stan Van Samang en partner Barbara zochten hulp om hun zoon beter te kunnen helpen bij dit probleem. “We hebben echt wel wat afgezien. Er bleken ook issues te zijn waarvan wij geen verstand hadden, en waarvoor we hulp hebben ingeschakeld van mensen die daarvoor gestudeerd hebben: psychiaters, psychologen… Dat maakt dingen wel duidelijker en helpt om het beter aan te pakken,” aldus een oprechte Stan.

Meer nieuws

Meer nieuws

.