Barbara Sarafian getroffen door borstkanker
LHX
Barbara Sarafian getroffen door borstkanker
Foto: Photonews

Barbara Sarafian is momenteel te zien in 'Kotmadam Sarafian', dat op z'n einde loopt. Iets dat ze niet deelt in de reeks, is dat ze in juni de diagnose van borstkanker kreeg.

Het was door haar hond dat Barbara Sarafian ontdekte dat ze borstkanker had. Die deed al wekenlang raar, vertelt ze aan Het Nieuwsblad. Hij zat hele dagen met gekruiste voorpoten rechtop in zijn zetel naar haar te kijken.

Op een gegeven moment zag ze een filmpje op sociale media passeren: "Als je hond dát doet, heb je mogelijk kanker", stond er te lezen. "Ik heb meteen een afspraak bij de dokter gemaakt."

En maar goed ook, want die stelde een vroege vorm van borstkanker bij haar vast. "Het was kwaadaardig, maar je hebt daarin gradaties. En ik zat pas aan het begin."

Gelukkig bleek de kanker geneeslijk én borstsparend te zijn. In juli onderging ze een ingreep en vervolgens bestralingen. Nu moet ze nog een laatste keer op controle. 

"Omdat het zo vroeg is ontdekt, ben ik vandaag geen andere vrouw", zegt ze. "Wat ik wel merk: ik heb geen energie over voor luxeproblemen. Aan het einde van de dag wil ik vooral kunnen antwoorden op de vraag waar ik vandaag van genoten heb. En wat ik morgen 'ns wil doen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.